Poradna

  • Rozdělení vín podle zbytkového curkuRozdělení vín podle zbytkového curku

    Zbytkový cukr ve víně je cukr, který neprokvasil na alkohol a zůstal ve víně. Podle jeho výše dělíme vína na suchá, polosuchá, polosladká a sladká.

  • Rozdělení vín podle přívlastku a apelaceRozdělení vín podle přívlastku a apelace

    V současné době fungují v České republice paralelně dva způsoby zařazování vín. Klasický germánský systém, který se řídí cukernatostí hroznů a odrůdou a apelační systém upřednostňující oblast a charakter vína, tak jak jsme zvyklí ze zemí jako Francie, Itálie či Španělsko.

  • Rozdělení šumivých a likérových vínRozdělení šumivých a likérových vín

    Rozdělení šumivých, perlivých a likérových - fortifikovaných vín.

  • Výroba vínaVýroba vína

    Tento text je určen jednoduchému popsání technologie vína pro širokou veřejnost. Problematika výroby vína je velmi široká a je dobře popsána v odborné literatuře.

  • Skladování vínaSkladování vína

    Cílem tohoto článku je shrnout základní informaci o tom, proč a jakým způsobem skladovat či archivovat víno, jak nejlépe vybrat víno k archivaci a kdy lze očekávat optimální láhvovou zralost.

 
E-mail adresáta*:
Váš e-mail*:
Váš komentář:

* položku je nutno vyplnit