Upřesnit výběr  

    • Přívlastek/apelace

    • Zbytkový cukr

    • Ročník

    • Podoblast

    Červené víno

    Přelepky:

    Výroba červených vín se od bílých liší tím, že se rmut lisuje až poté, co prokvasí spolu se slupkami. Právě ve slupkách se totiž nachází barviva, která se díky kvašení extrahují do rmutu. Ze slupek se kromě barviva extrahují také třísloviny (taniny), což jsou rostlinné polyfenoly trpké, svíravé či hořké chuti, tak typické pro červená vína. U většiny červených vín doporučujeme před konzumací přelít do karafy, u starších červených vín provést dekantaci. Podáváme při teplotách 14 - 18°C, podle stáří a odrůdy.

     
    E-mail adresáta*:
    Váš e-mail*:
    Váš komentář:

    * položku je nutno vyplnit