Ilias

Vinařství Georgios Ilias

Naše vinařství je vskutku rodinného charakteru - veškeré práce zastávají vlastními silami rodinní příslušníci. Vinaření se z koníčka během několika let stalo mou hlavní náplní a zdrojem obživy. Ruku v ruce s tímto vývojem jde i postupné rozšiřování výrobních kapacit a modernizace používané technologie. Před koncem roku 2010 jsme úspěšně prošli kontrolou certifikační autority a byl nám udělen certifikát bio.

Aktuální nabídka vín

O vinařství

Naše vinařství je vskutku rodinného charakteru - veškeré práce zastávají vlastními silami rodinní příslušníci (pravda s občasnou vydatnou výpomocí přátel a známých). Historie našeho vinařství je sice poměrně krátká, ale zato dynamická :-).

Vše začalo jednoho osudového dne v roce 1996, kdy jsem si v malebném Pavlově jako základnu pro své rybářské výpady vyhlédl polorozpadlou chalupu. Stavení jsme společně s bratrem Tomášem přestavěli do dnešní obyvatelné podoby. A když jsem při čekání na nějaký ten úlovek přemýšlel, jak nejlépe zabezpečit naši početnou rodinu, napadlo mne, že bych si mohl zkusit vyrobit vlastní víno. Své první dva demižony jsem vyrobil v roce 2000 u Radka Nepraše, který mi byl v mých vinařských začátcích ochotným a trpělivým rádcem. Nejodvážnější z mých nejbližších tvrdí, že obsah těchto demižonů se nedal pozřít, ale to mne neodradilo:-).
Vinaření se z koníčka během několika let stalo mou hlavní náplní a zdrojem obživy. Ruku v ruce s tímto vývojem jde i postupné rozšiřování výrobních kapacit a modernizace používané technologie. Zatím posledním přírůstkem jsou nová vrata, která ukrývají nedávno vlastnoručně dobudovaný klimatizovaný sklad lahví. V nejbližší době bychom se rádi pustili do rozšiřování našich provozních prostor tak, abychom získali prostor potřebný pro zpracování, výrobu a skladování vytýčených 40-50 tisíc lahví ročně.

Před koncem roku 2010 jsme úspěšně prošli kontrolou certifikační autority a byl nám udělen certifikát bio. V čem vlastně to bio spočívá? Laicky řečeno, naše vína neošetřujeme chemickými prostředky, ale v boji proti škůdcům, nemocem a nepřízni počasí používáme šetrné přírodní přípravky, jako například fenyklový nebo pomerančový olej, prášek do pečiva nebo vodní sklo, případně povolené ochranné prostředky na bázi síry a mědi. Vína ročníku 2011 tedy již ponesou označení biovíno.

K naší filozofii patří také značná míra volnosti, kterou dopřáváme našim zákazníkům. Na našich etiketách totiž nenajdete popis, jaké chutě a vůně v té či oné lahvi hledat. To vše ponecháváme zcela na představivosti, chuťových pohárcích a čichových buňkách milovníků našich vín.

 
E-mail adresáta*:
Váš e-mail*:
Váš komentář:

* položku je nutno vyplnit